Diagrammen oefenen

Diagrammen tests

Diagrammen test instructie

Diagrammen oefenen voor het assessment

Diagrammen oefenen voor het assessment. Diagrammen meet verbaal logisch redeneren en wordt vaak getest tijdens een assessment door te toetsen hoe goed je taalkundige gegevens in een grafische voorstelling kunt plaatsen. Je kunt veel vooruitgang boeken door diagrammen te oefenen! Je krijgt hiervoor per vraag een groep van drie woorden te zien met vier mogelijke grafische voorstellingen die het verband tussen deze woorden weergeven in de vorm van diagrammen. Het is aan jou om het diagram te kiezen welke overeenkomt met de drie gepresenteerde woorden.

Een diagram is een grafische voorstelling van gegevens, in dit geval van woorden. Denk bijvoorbeeld aan grafieken of schema’s. In een diagrammentest dien je in een grafische weergave het verband te zien tussen woorden en/of begrippen. Om de relatie tussen woorden goed te kunnen zien heb je twee dingen nodig. Je hebt woordenkennis nodig, zodat je weet wat de woorden betekenen. Daarnaast moet je logisch kunnen redeneren om te bepalen wat het verband is tussen deze woorden en hoe zij zich tot elkaar verhouden. Na deze beschrijving kunnen we het beste verder gaan met een voorbeeld waardoor de bedoeling van de diagrammentest duidelijk wordt.

Voorbeeldvraag diagrammen:

Diagrammen Oefenvraag 1

Antwoord d is juist. Huizen en meubilair staan los van elkaar omdat deze elkaar nooit kunnen zijn. Stoelen zijn meubilair, dus stoelen vallen volledig binnen meubilair.
Het gaat bij diagrammen om hoe de relatie tussen de woorden grafisch weergegeven kan worden. In bovenstaand voorbeeld zijn stoelen altijd meubilair. Meubilair staan vaak in huizen, maar dat is een verwarring waar veel fouten mee worden gemaakt. Of het één vaak onderdeel uitmaakt van het ander, of vaak samen gezien worden is niet relevant. Probeer die manier van denken te vermijden! Het gaat erom of de woorden elkaar kunnen zijn.

Tip: laat je niet verleiden door verbanden die niet belangrijk zijn. Bijvoorbeeld lucht en voetbal. Lucht zit dan wel in een voetbal, maar ze zijn elkaar nooit!

Andere oefentests

 • Numeriek redeneren oefenen

   • Numeriek redeneren oefenen voor het assessment. Numeriek redeneren is een test waarbij je numerieke informatie krijgt gepresenteerd in grafieken of tabellen. Vervolgens worden hier vragen over gesteld. Aan jou de taak om deze vraag zo secuur en snel mogelijk uit de numerieke informatie te halen. Bij de assessment test numeriek redeneren mag een rekenmachine worden gebruikt.
   • Naar de test

 • Verbaal redeneren oefenen

   • Verbaal redeneren oefenen voor het assessment. Verbaal redeneren is een test waarbij je verbale informatie krijgt gepresenteerd in de vorm van een kort stuk tekst. Vervolgens wordt er over de tekst een stelling gepresenteerd. Aan jou de taak om te beoordelen of de stelling juist, onjuist of onbepaald is. Met name de toevoeging van onbepaald maakt de stelling lastig te beoordelen.
   • Naar de test

 • Inductief redeneren oefenen

   • Inductief redeneren oefenen voor het assessment. Inductief redeneren is een test waarbij je visuele informatie krijgt gepresenteerd in de vorm van figuurreeksen. Na een opvolgende reeks van vier figuren worden vijf mogelijkheden gepresenteerd waarvan eentje de meest logische opvolgende figuur moet zijn. Aan jou te bepalen met logische patronen welke figuur dit is.
   • Naar de test

 • Analogieën oefenen

  • Analogieën oefenen voor het assessment. Analogieën is een taaltest die je kunt tegenkomen bij het assessment. Er wordt aanspraak gemaakt op het abstract redeneervermogen op het gebied van taal.
  • Naar de test

 • Cijferreeksen oefenen

  • Cijferreeksen oefenen voor het assessment. Cijferreeksen is een numerieke test die je kunt tegenkomen als onderdeel van het assessment programma. Er wordt aanspraak gemaakt op het abstract redeneervermogen.
  • Naar de test

 • Diagrammen oefenen

  • Diagrammen oefenen voor het assessment. Diagrammen meet het verbaal logisch redeneren en wordt vaak getest tijdens een assessment. Je dient hierbij woorden in een grafische voorstelling te plaatsen.
  • Naar de test

 • Kubussen oefenen

  • Kubussen oefenen voor het assessment. Met kubussen wordt het ruimtelijk inzicht gemeten. Dit wordt vaak getest tijdens een assessment door te bekijken hoe goed je een ruimtelijk object kunt draaien.
  • Naar de test

 • Redactiesommen oefenen

  • Verhaaltjessommen / redactiesommen oefenen voor het assessment. Redactiesommen / verhaaltjessommen zijn rekenopgaven verwerkt in een verhaal. Deze test is vaak onderdeel van het assessment.
  • Naar de test

 • Woordenschat oefenen

  • Woordenschat oefenen voor het assessment. Woordenschat is een taaltest die je kunt tegenkomen als onderdeel van het assessment programma. Er wordt aanspraak gedaan op je vocabulair, oftewel je kennis van woorden.
  • Naar de test

 • Rekenvaardigheid oefenen

  • Rekenvaardigheid oefenen voor het assessment. Rekenvaardigheid is een assessment test die veel wordt ingezet. Bij de test rekenvaardigheid gaat het om het snel en nauwkeurig rekenen met relatief eenvoudige rekensommen.
  • Naar de test


Representatief
De vraagstelling, gegeven tijd en moeilijkheidsgraad kwamen heel goed overeen met de tests bij mijn assessment. Hierdoor was ik goed voorbereid.

Zehra Polat, Projectmanager zorg en welzijn

Kwaliteit tests0%
Uitleg en tips0%
Aantal tests en vragen0%
Prijs - kwaliteit0%

Progressie
Met behulp van de uitleg en tips van Online assessment training wist ik hoe opgaven aan te pakken en om te gaan met tijdsdruk. Het gaf me het vertrouwen om mijn assessment te overwinnen. De volgende stap in mijn carriere heb ik inmiddels gemaakt.

Bastiaan ten Have, Senior Controller

Kwaliteit tests0%
Uitleg en tips0%
Aantal tests en vragen0%
Prijs - kwaliteit0%

Met en zonder tijdsdruk oefenen
Het was prettig om bij iedere test zelf te kunnen kiezen om met of zonder tijdsdruk te oefenen. Bij ‘oefenmodus’ zonder tijdsdruk relaxed oefenen en bekend worden met de vragen. Vervolgens in ’testmodus’ met tijdsdruk om de echte assessment stress te ervaren. Ik deed altijd 1 test in oefenmodus en de volgende test in testmodus!

Jeanine Verhulst, Sales Trainee

Kwaliteit tests0%
Uitleg en tips0%
Aantal tests en vragen0%
Prijs - kwaliteit0%

Online Assessment Training Portfolio

Online Assessment Training heeft geholpen in de voorbereiding bij assessments voor banen bij de volgende bedrijven of heeft hier een live assessment training gegeven:

Bestel de beste voorbereiding op het assessment

en krijg direct toegang

Met Online assessment training heb je alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding op het assessment. Naast de honderden oefenvragen bieden wij veel achtergrondinformatie en advies bij alle assessmentonderdelen, zoals het interview en rollenspellen.

Toegang tot alle tests

30 dagen onbeperkt toegang

Voor slechts € 12,95

Numeriek redeneren

Verbaal redeneren

Inductief redeneren

Analogieën

Cijferreeksen

Diagrammen

Figuurreeksen

Kubussen

Redactiesommen

Woordenschat

Honderden oefenopgaven

Uitleg en tips

Met en zonder tijdsdruk

Achtergrondinformatie

Weet wat je kunt verwachten

Krijg vertrouwen in je kunnen

Slaag voor het assessment!

30 dagen niet tevreden geld terug garantie

Online assessment training staat achter de kwaliteit van de training. Daarom geven wij een garantie voor de volledige termijn van 30 dagen. Indien je niet tevreden bent, kun je een mail sturen naar info@onlineassessmenttraining en ons dit zonder opgaaf van redenen laten weten, wij zullen vervolgens het geld terugstorten.

Garantie 30 dagen niet tevreden geld terug blauw