Numeriek redeneren oefenen

Numeriek redeneren oefenen voor het assessment. Numeriek redeneren is een test die u kunt tegenkomen als onderdeel van het assessment programma. Er wordt aanspraak gemaakt op uw redeneervermogen op numeriek gebied. Deze test kan worden beschouwd als een vaardigheidsoefening. Het voordeel van een vaardigheid is dat het nóg beter te oefenen is. Door numeriek redeneren te oefenen kunt u zichzelf verbeteren, waardoor u de numeriek redeneren test op de dag van het assessment beter zal maken. Bij numeriek redeneren wordt er numerieke informatie gegeven, waarover een vraag wordt gesteld. Aan u de taak om de vraag te beantwoorden met behulp van de gegeven informatie.

Voorbeeldvraag numeriek redeneren: (let op, dit is een lastige opgave!)

Numeriek redeneren voorbeeld vraag 1

 

a. 1803 miljard is het juiste antwoord.

Van 2008 naar 2009 heeft de import uit lijnvaart door Japan een groei doorgemaakt van 250 naar 266. Deze groei van 16 staat gelijk aan een groei van (16/250*100) 6,4%. In 2011 bedraagt de import uit lijnvaart door Japan 269 miljard. Van 2011 naar 2012 wordt de zojuist berekende groei verwacht. 269 x 1,064 = 286 miljard. Dit is het bedrag in USD, dit moet worden omgezet naar CNY. Onder de tabel staat dat 6,3 CNY gelijk staat aan 1 USD. 286 x 6,3 = 1803 miljard CNY, antwoord A.

–> Tip: Dit is een lastige opgave. Toch is deze opgebouwd uit drie simpele berekeningen. Als u met procenten kunt rekenen en het overzicht houdt zonder in paniek te raken over de tijd, bent u waarschijnlijk tot veel berekeningen in staat!

Klik op de onderstaande knop ‘naar de test’ om naar de testpagina te gaan. De pagina zal worden geopend in een nieuw tabblad.

[features_box_light_blue width=”13%” + border=”1px”]naar de test[/features_box_light_blue]